билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     

               

 
За мен

Народна медицина Карта на сайта За контакти

ЗаболяванияНародна медицина (билколечение) при Алергия  към храни, полени, кучета  и котки, домашен прах и  др.

  С какво помагам при алергиите 
Причини за появата на алергия


 
Процес на развитие на алергиите

билки
С какво  помагам при алергиите
Помагам при алергиите като прилагам билки за пиене, приготвени по наша стара наследствена рецептас която се изчистват всички алергени веднъж за винаги.

Причини за появата на алергия
Алергията е изменена реактивност на организма  резултата на повторно атигенно дразнене. В практиката термина алергия се употребява в смисъл на повишена чувствителност. Практически алерген може  да бъде почти всяко вещество от външната среда около човека и образуващите се в организма вещества в резултат на метаболизма на постъпилите от външната среда такива.  Алергията може да е наследствена.Процес на развитие на алергиите
Обикновено с течение на времето свръх чувствителността към един алерген се пренася към други алергени, които могат да са от съвсем различно естество. По пътя на проникването им в организма алергените се делят на: респираторни; контактни и хранителни. Алергиите според алергена които провокира симпомите се делят на - неинфекциозни: битови алергии - алергия към домашен прах и др.; епидермални алергии- косми, козина /алергия към кучета и котки/;  алергия към храни; алергия към полени; химични, в това число и лекарства;   инфекциозни и инвазивни - алергия към плесени, бактерии,  и др.

За някои заболявания и прояви от алергично естество:

Сенна хрема, Полиноза
Сенната хрема се наблюдава най-често през пролетта през месеците май и юни, когато цъфтят тревите и житните растения. Сензибилизиращият агент е тичинковият прашец от тези растения. Полинозата се характеризира с два главни синдрома - носен и очен. Носният синдром се характеризира със силна хрема, кихавица и оток на лигавицата на ностната кухина. Хремата се придружава често със сърбеж в носните кухини. Очният синдром се характеризира със зачервяване на очите, оток на конюнктивите и сълзене. Тези признаци се явяват обикновено на пристъпи, често по няколко пъти на ден, ако сензибилизираният е в контакт с прашеца, който се намира във въздуха. Не са редки случаите, когато сенната хрема се съчетава с астма. Тичинковият прашец  в такъв случай става причина за реакция от страна на бронхите. Уртикария и кожен сърбеж,  главоболие, артралгии  придружават понякога тази хрема.

Хранителна алергия
Отдавна е известно, че някои хора не понасят известни храни и приемането им, макар и в много малко количество, проявяват болестни признаци, които понякога са твърде силни и опани. Алергични прояви се наблюдават най.често след вземането на яйца, мляко, миди, раци, някои риби, зеле, сух боб, лук, шоколад, някои плодове /ягоди/ и др. Сензибилизирането към определена храна лице получава смущения,  които засягат различни органи и системи.  От страна на храносмилателния тракт се наблюдават - повдигане, повръщане, диария, стомашно-чревни болки. Тези симптоми са свързани било с гастрит,  било с ентероколит или с някой ректоколит от алергично естество. Наблюдават се и стоматити от същото естество. От страна на бъбреците / ядене на яйца от някои алергизирани/ се наблюдава понякога албуминурия или признаци на истински нефрит. От страна на кожата се наблюдава сърбеж, уртикариални обриви и отоци, локализирани най-често по-клепачите и устните. Освен горните смущения при дихателната алергия могат да се наблюдават смущения от страна на други органи - конюнктивити и др. 
Изброените смущения съществуват често изолирано. Някои хора например получават само диария наскоро след приемането на прясно мляко, други само уртикария след ядене на ягоди и т.н. Алергичните прояви настъпват в различно време след приемането на храната алерген - в някои случаи твърде бързо, само няколко минути след приемането на храната, която не се понася.


Алергични прояви от физикален произход
Тази алергия се проявява главно чрез уртикария. Физикалните агенти, които а причиняват, са студът, слънчевите лъчи и горещините. Известни лица, сензибилизирани спрямо накои от тези агенти, получават уртикария, щом бъдат изложени за определено време на съответния агент. Например някои получават уртикария, щом вземат студена баня, а други при изгаряне на някои части от тялото им. Понякога уртикарията може да се придружава и от ангионевротичен оток по лицето. При други уртикарията се появява след напичане на слънце, понякога за твърде кратко време - за няколко минути. Уртикарията засяга обикновено изложените на слънцето части. Тези уртикарии обаче в голяма част от случаите са твърде краткотрайни. Съществува още ортикария вследствие голяма горещина или контакт с гореща вода или предмет, но последната е много рядка.

Алергични прояви от паразитен произход
Ехинококовите кисти през време на своето развитие могат да дадат смущения от алергично естество. Известни са честите уртикариални обриви и еозинофилия, които се наблюдават при руптура /скъсване/ на кистата, а също и задух, повръщане, уртикария, сърбеж, хипотермия, шоково състояние. Преминаването на незначително количество от течността на ехинококовата киста в кръвната циркулация е достатъчно, за да предизвика тези понякога твърде тежки алергични прояви.билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка