НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     
               

 
За нас

Заболявания
Метеорит
  Благодарствени писма
  Статии

Народна медицина Карта на сайта За контакти

Народна медицина (билколечение) при Увеличена простата
(хипертрофия на простатната жлеза)


С какво ние помагаме при увеличена простата


Причини за появата на увеличена простата


Процес на развитие на увеличената простата
С какво ние помагаме при увеличена простата
При увеличена простатна жлеза ние помагаме прилагайки билки за пиене, приготвени по наша наследствена  рецепта, с което се намалява размера й, и се увеличава струята.


Причини за появата на увеличена простата
Имаме разрастване на жлезната и нервно-мускулната тъкан на простатната жлеза с последващо притискане на  уретрата и сфинктера на пикочния мехур, при което се създават условия за задръжка на урината и вторични инфекции в пикочно-половите органи.  Процес на развитие на увеличената простата
Заболяването  протича в три стадия - при пърия имаме микционни смущения, често уриниране, предимно нощем и при студено време, намалена и интермитираща струя на урината. Не е нарушено общото състояние на болните. При втория стадий - оплакванията се засилват, установява се задръжка на урината в пикочния мехур / около 50 - 200 мл./. При силна полова възбуда, алкохолни ексцесии, преяждане или след поемане на диуретици може да настъпи остра ретенция /задръжка/ на урината. Често се развиват вторични инфекции на пикочните пътища. Общото състояние се нарушава. В третия стадий - дилатация /разширение/ на пикочния мехур поради атрофия на мускулатурата му. При пълен мехур уринирането става капка по капка, често без да се усеща болния. Развива се картината на азотемична уремия.
Обикновено се палпира и перкутира пикочния мехур над симфизата, понякога с много големи размери. при ректално туширане се намира равномерно уголемена и плътна простатна жлеза, добре ограничена от околните тъкани.
Урина - намалено количество; при пикочна инфекция се установяват белтък и левкоцити в седиминта. Налага се винаги да се прави и бактериологична посявка. При всеки болен с простатна хипертрофия трябва да се изследва внимателно бъбречната функция /диуреза и относително тегло, кръвна урея, концентрация и разреждане на урината/, да се извършват ректално туширане, т.н.
Болните трябва да избягват простудяване, особено на крайниците. Те не трябва да задържат урината, а да уринират при първи позиви. Полагат се грижи за редовна дефекация.  Храната трява да  бъде предимно млечно-вегатарианска,  като се избягват алкохолни напитки,  подправки,  много солени ястия, консервирани храни.  При азотната задръжка  се ограничават белтъчините.
Профилактиката се изразява в избягване на заседнал живот - да се правят умерени разходки, умерена физическа и умствена работа. Възрастните хора да избягват много солена, кисела или лютива храна, алкохол. Осигуряване на редовно уриниране и дефекация. Предпазване от простуда.


Народна медицина


03.07.2012 год.

Всички права запазени-http://www.narodnamedicinabg.net