билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     
               


 
За мен

Народна медицина Карта на сайта За контакти
 

Заболявания
         
 
        Народна медицина (билколечение) при Бронхиална астма
С какво помагам при бронхиална астма 
Причини за появата на бронхиална астма


 
Процес на развитие на бронхиалната астма
билки
  
С какво помагам при бронхиална астма
При бронхиална астма помагам прилагайки билки за пиене, приготвени по наша наследствена  рецепта с която се изчистват всички алергени и по този начин се нолмализира работата на белия дроб.


Причини за появата на бронхиална астма
Бронхиалната астма е най-типичният представител от групата на алергичните заболявания. За нейното развитие е необходима свръхчувствителност на организма към определени вещества, наречени алергени. Бронхиалната астма е заболяване на зрялата възраст, но се среща и у юноши, и деца. Няма болест, при която пристъпите да се предизвикват от толкова разнообразни причини. Причините, провокиращи астматичните пристъпи, са много и разнообразни. Ето и някои от по-важните.
1.Заболявания на носа - полипи, хипертрофични или атрофични ринити, риполити, синуити, чужди тела; понякога краткотрайни носни заболявания - хрема и др.
2.Медиастинални  заболявания - трахеобронхиална аденопатия, хипертрофия на тимуса у деца, тумори , аневризми,  и др.
3.Бронхо-белодробни заболявания - ларингити, емфизем, рецедивиращи  или хронични трахеобронхити, пневмосклероза, латентна туберколоза.
4.Сърдечни и бъбречни заболявания - тяхното въздействие за развитието на астматични пристъпи става вероятно по пътя на застойните явления в белия дроб, които се проявяват обикновено под формата на бронхити. Тези застойни бронхити макар и рядко могат да предизвикват астматични пристъпи. Често обаче сърдечните и бъбречните заболявания  могат да предизвикат пристъпите  и по чисто рефлекторен начин - например при бъбречна колика.
5.Ендокринни заболявания - връзката с бонхиалната астма изпъква най-добре при яйчникова недостатъчност. появата на астмата често съвпада с менопаузата, кастрация и др.
6.Храносмилателни причини - астматиците често страдат от диспептични смущения или колити. Понякога аерофагията или аероколията може да бъде причина за появата на астматичен присъп. В други случаи пристъпът се явява след вземане на определена храна - яица, риба, мляко и др.
7.Рефлекторни причини - у много болни от астма пристъпите се предизвикват от болезнени или възпалителни заболявания на други органи извън дихателния апарат, които дават отражение върху нервната система и чрез нея рефлекторно предизвикват пристъпите. Така например чернодробни, бъбречни или апендикулярни колики могат да предизвикат астматичен пристъп. Присъпи могат да възникнат и при фибром на матката и др.
8.Външни причини - у някои болни астматичния пристъп се появява при известни условия във външната среда, свързани с местопребиваването, сезона, климата и др. Така например някои астматици получават пристъпи при определена височина над морското равнище, други - при пребиваване на село или на полето, а в града не получават, и обратно в града някои получават астматични пристъпи, а на село не,  и т.н. Други получават астматични пристъпи през пролетта или лятото, а през останалото врем не боледуват и т.н. При такива астматици често се открива, че възбуждащата причина е някое вещество, което се намира във въздуха, околната среда и действа като алерген, които при съприкосновение с организма предизвиква пристъп, например - тичинков прашец, пърхут или епидермални отпадъци от животни, пера от птици, прах от брашно, от тоалетна пудра и др. Нещо повече, възбудната причина може да бъде не само прах, но и миризма. Има астматици, които получават пристъп при усещане на миризмата на някоя трева или цвете /рози, теменуги и др./.
9.Психични фактори - нерядко оказват предизвикващо действие за появата на астматичен пристъп. Голям брой астматици получават пристъп при някои преживявания, тревога, уплаха и т.н. Психичните причини, предизвикващи астматичните пристъпи, показват участието на главния мозък и по-специално но мозъчната кора в етиологията на бронхиалната астма. Това участие изпъква още по-ясно при условнорефлекторните астматични пристъпи. Много болни, които са сенсибилизирани от аромата на известно цвете, могат да получат астматичен пристъп само при виждането на цветето, например на кино, на рисунки или изкуствено направено. Предизвикващата причина у един и същ болен най-често е една и съща. Някои болни обаче са чуствителни към няколко причини. Повтарянето на пристъпите може да създаде условнорефлекторни връзки и по отношението на времето за появата на пристъпите. много болни знаят и очакват с безпокойство часа, в който настъпва астматичния пристъп.     Процес на развитие на бронхиалната астма
Най-характерни за бронхиалната астма са остро настъпващите пристъпи от белодробен задух, които настъпват било видимо  във връзка с действието на  някоя от изброените причини, било без  видима причина. Тези пристъпи се повтарят в  различни интервали от време и  между тях болните се чувстват  здрави.  Пристъпите са  различни по  сила и продължителност при различните болни. Пристъпът се появява най-често нощем, Понякого той се предшествува от усещания, които предизвестяват  болния за настъпването му / сърбеж в носа, уригване, кихане, главоболие, обща отпадналост и др./. Най-често легналият и спокойно заспал болен внезапно се събужда вследствие бързо настъпващия задух, сяда на леглото, става и отваря прозореца, за да успокои жаждата си за въздух. Задухът обаче стига своя максимум и не се успокоява. Болния престава да се движи и най-често заема положение, в което остава до края на пристъпа. Обикновено астматичните пристъпи се повтарят в неправилни интервали от време през по-голямата част от живота на болния или дори през целия му живот. У някои астматици в интервала между пристъпите се появява уртикария, екзема, колити, мигрена. Периодите на спокойствие могат да продължават по два-три месеца, понякога и повече. С течение на времето повтарянето на пристъпите става причина и за появата на хроничен бронхит, който остава в интервала между пристъпите, или на белодробен емфизем, вследствие на което дишането остава макар и в много по-слаба степен затруднено и след пристъпите.

билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка