билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     

               

 
За мен

Народна медицина Карта на сайта   За контакти

Заболявания

Народна медицина (билколечение) при  Множествена склероза (МС)
/Дисеминирана склероза/С какво помагам при множествена склерозаПричини за появата на множествената склероза


Процес на развитие на множествената склероза

билки
С какво помагам при множествена склероза (МС - без последен стадии)
Помагам при Множествена склероза (МС) прилагайки билки за пиене, приготвени по наша стара наследствена рецепта,  и капки (от билков извлек), приготвени по наша стара наследствена рецепта. Капките и билките за пиене се прилагат едновременно. Още през първите два месеца е видимо подобрението на състоянието на болния, при по-тежките форми лечението продължава по-дълго време. Важно е да  не се допускат продължителни истинки.


Причини за появата на множествената склероза (МС) 
Множествената склероза /още - Дисеминирана склероза/ е заболяване на миелина на централната нервна система с неизвестна етиология, характеризираща се с хронично-рецидивираща или хронично-прогресираща еволюция и пръснати в пространството и времето огнища на демиелинизация /нарушаване на миелиновата обвивка на аксона / нервно влакно- което провежда електрически импулси от тялото на неврона / с последваща глиоза - склерозни плаки. Общоприето е почти мнението, че основна роля в патогенезата на множествената склероза играе разтроената имунна регулация. Имунокомпетентните клетки на организма започват да произвеждат  и излъчват антитела срещу миелина и някои негови съставки. Още не е изяснено как една нормална съставка на организма придобива качества на антиген и възбужда иминната система срещу себе си. Миелина обвива нервните клетки и е есенциален за тяхната функция, увеличава скоростта на предаване на нервния импулс и предотвратява неговото разпространение в грешна посока, и е главната съставна част на клетките на Шван и на миелиновата обвивка на нервните влакна. Миелина е диелектрик //изолатор/ накратко - миелина изпълнява ролята която изпълнява  изолацията на електрическия кабел, когато тя бъде нарушена, се появяват проблеми/. Признаците при множествена склероза (МС, Дисеминирана склероза) са: изтръпране на отделни части на тялото; нарушение на зрението, като раздвоено виждане; проблеми с координацията, като отсечена походка, залитане; и др.
                                                                                                                                     


Процес на развитие на множествената склероза (МС)
Според протичането на болестта могат да се разграничат следните форми: ремитентно-екзацербиращата форма е най-характерната за множествената склероза. След първите прояви на болестта симптомите изчезват напълно или спонтанно без лечение. Самата ремисия /временно намаляване или изчезване на симптомите/ продължава от няколко месеца до няколко години /наблюдавани са ремисии до 25-35 год/.  Всяка следваща  ремисия като правило е  по-кратка и по-непълна, а всяка следваща  екзацербация  /изостряне, влошаване на  болестта/  е по-тежка и по-продължителна. Накрая вече не настъпват ремисии и болните постепенно се приковават на легло. Хронично-екзацербираща  - тук ремисии няма, болестта се влошава  на тласъци и по-рано приковава болните на легло. Хронично-прогресираща форма - симптоматиката се задълбочава и бавно, постепенно и непрекъснато.

 
Според темпа на развитие на заболяването, и сроковете, в които се инвалидизират или умират болните, различаваме доброкачествена и злокачествена множествена склероза. При първата форма неврологичния дефицит е по-лек и в продължение на 15-20 год. запазват напълно своята работоспособност. Втората е рядка форма, която или води до смъртен изход още през първата година, или до пълно обездвижване на болния за този период.

Според локализацията на основния болестен, са налице следните форми: церебро-спинарна - с прояви от увреждане на главния и гъбначния мозък;
спинална форма -
с появи на увреждане само от страната на гръбначния мозък, и се проявява  най-често под формата на хронично-прогресираща множествена склероза; стволова форма - типична за тази локализация е триадата на Шарко - нистагъм /неволни /бързи, спонтанни/ движения на очите/, интенционен  тремор, скандиран говор, към тази форма се прибавя още и световъртеж и промяната  в предизвиканите слухови потенциали.

Най-важното при множествената склероза (МС, Дисеминирана склероза) е съчетанието на многоогнищна симптоматика и ремитираща еволюция.билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка