билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     
               


 
За мен

Народна медицина Карта на сайта  За контакти


Заболявания

Народна медицина (билколечение)  при 
Рак на гърдата

(карцином на млечната жлеза)С какво помагам при рак на гърдата (карцином на млечната жлеза)
При рак на гърдата (карцином на млечната жлеза) помагам прилагайки билки за пиене, които са приготвени по наша стара наследствена изпитана във  времето билкова рецепта.


Причини за появата на рак на гърдата
От рак на млечната жлеза заболяват жените от всички възрасти. Заболеваемостта от рак на млечната жлеза у мъжете е много ниска около 1%. Рискови фактори - болка в областта на млечната жлеза, несвързана с менструацията; наличие на едно или повече уплътнения в млечната жлеза; патологична секреция от мамилата; промени по кожата на млечната жлеза; плътна маса в аксилата /подмишнина ямка/; ракова обремененост  на млечната жлеза във фамилията (майка, сестра, леля); нераждали жени над 45-годишна възраст; фиброзокистозна мастопатия; карцином на яйчниците или на едната млечна жлеза.
                                                                        


Процес на развитие на рак на гърдата
Ракът на млечната жлеза се отнася към силно злокачествените тумори главно заради бързия растеж и ранното му метастазиране. Бързия растеж се благоприятствува  от младата възраст на болните, от хормоналната обусловеност на тези тумори, както и от бременноста и лактацията. Ранното метастазиране се подпомага от богатата мрежа лимфни и кръвоносни съдове в млечните жлези, както и от факта, че мнозинството от карциномите с тази локализация са недиференцирани, с голяма инфилтративна способност. Местното  нарастване на тумора става главно за сметка на  разпространението на  раковите клетки по хода на млечните канал, а след перидукталното им проникване - по  лимфните капиляри, междутъканните пространства и  лимфните съдове. Крациномите на млечната жлеза метастазират
по лимфен път най-често в  аксиларните, както и в медиастиналните и надключичните лимфни възли. Имат тенденция да инфилтрират кожата и дълбоките слоеве на гръдната стена. Далечните метастази при рака на млечната жлеза настъпват по кръвен път. Разпространение /разсейване/ в организма може да се получи и от попадане на ракови клетки в кръвоносната система чрез ductus thoracicus, който има връзка с лимфната мрежа на млечната жлеза и се влива в подключичната вена. Далечните метастази по често се  локализират в костите, черния дроб, белите дробове и плеврата, главния мозък. Много по-рядко се откриват  в бъбреците, слезката, стомаха, хранопровода, правото черво, сърцето, матката, яйчниците, надбъбречните жлези. Ракът на млечната жлежа започва обикновенно с единичен възел в жлезистата тъкан. Срещат се и по няколко ракови огнища в една жлеза, а също и двустранно засягане на млечните жлези. Поразява почти в еднакъв процент лявата и дясната гърда. Туморният възел се локализира най-често в горния външен, а най-рядко в долния вътрешен квадрант. Мнозинството от болните сами откриват заболяването си, като случайно откриват в гърдата си уплътнение, което обикновенно е безболезнено. Деформацията на млечната жлеза или изменението на положението на мамилата е друг симптом, който обръща внимание на болната, както и  отделянето на кръвениста течност от мамилата. Наличността на възел в подмишничната ямка може да бъде първия симптом при микроскопичен рак на млечната жлеза, който не може да се опипа, или може да бъде първичен рак  в добавъчен дял на жлезата.  

билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка